Egy kb. 200 kazettából álló VHS gyűjtemény képezte a szinkron adatbázis alapját. A kazetták digitalizálását 2007-ben kezdtük meg.

Szintén ettől az évtől rögzítjük digitálisan a különböző televíziós csatornákról a "klasszikus" (1990 előtt készült) szinkronnal vetített filmeket, amiket DVD lemezekre írtunk, így az eredeti VHS felvételek 90%-át már jobb minőségű felvételekre cseréltük. Ezzel párhuzamosan a szinkronokat - amennyiben elérhető volt - DVD vagy BD képanyag alá vágtuk és digitálisan tisztítottuk. Ezzel párhuzamosan megvásároltunk az összes Magyarországon megjelent, régi szinkronos DVD vagy BD kiadványt.

2013-tól Panasonic HD rögzítővel rögzítettük az M3 csatorna adásának (tévéfilmek, tévéjátékok, tévéműsorok) túlnyomó részét és Panasonic BD25 lemezre írtuk. Ezen felvételek adatai is hozzáférhetőek az adatbázisban.

Az DVD és BD lemezek merevlemezre mentését fokozatosan végezzük, eddig nagyjából kétharmad részük került feldolgozásra és az adatbázisba. Az adathordozókról biztonsági másolat készült és egy nyugat-európai országban került elhelyezésre.

Technikai információk:

Minden videofájl M2TS formátumban van archiválva. SD anyagoknál a kép MPEG, HD anyagoknál H.264, a hangsáv AC3 kódolású; az első hangsáv magyar, a második - amennyiben van - az eredeti nyelvű.

A videófájlok egyedi azonosítója:

1. karakter: konstans 4 (videó)

2-7. karakter: sorszám (auto increment)

8-9. karakter: önálló filmeknél és filmsorozat adatbázisban való technikai rögzítésénél az értéke "00", egyéb esetben az epizód száma, nem összefüggő epizódoknál auto increment

A weboldal Drupal 8 CMS rendszerben készült MySQL adatbázissal.

A digitális filmgyűjtemény mérete jelenleg mindegy 15 TB.

A televíziós vetítési dátumokat 1989. december 31-ig rögzítettük. A vetítési dátum szinkron esetében mindig az adott szinkronra vonatkozik (tehát lehetséges, hogy korábban az adott filmet felirattal vetítették; ezt nem rögzítettük).

 
Frissítve: admin - 2019.10.12.